Pearl Of The Sea - Croatia 2012


International Culinary Festival Croatia
„Pearl Of The Sea 2012’’
 Supetar City on the Island of Brač

aceea team





Românii se întorc acasă cu o nouă victorie!!!

După o serie de participări la competiţiile şi evenimentele culinare internaţionale în perioada 2008 - 2011 încheiate cu succes (Erfurt Germany - IKA 2008, Chişinău 2010-2011, Luxemburg 2010, Ecaterinburg – Euro-Asia 2011, Istanbul 2010-2011, Belgrad – Golden Balkan Chef 2011, South Africa 2011, Santiago – Chile 2010, etc.), Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, a început sezonul 2012 cu înscrierea în competiţia „Pearl of the Sea 2012” care a avut loc în Croaţia, pe insula Brac.

radu zarnescu

În cadrul competiţiei s-au înscris peste 18 ţări, echipe de juniori şi echipe de seniori, din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald, prezentare la rece şi probă tip black box la cald pentru titlul Pearl of the Sea.


zarnescu_radu
Chef Mihai Campeanu - Hotel Unirea Iasi

Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la categoria Fish Cold Dish, 3 medalii de argint la categoriile etnic şi preparate din pui, 9 medalii din bronz la categoriile vegetarian, paste, etnic, pui.
Partea interesantă a competiţiei a fost faptul că numărul de bucătari juniori a fost egal cu cel al bucătarilor seniori, iar la finalul concursului s-au pozat toate preparatele realizate de juniori, s-au expus pe un ecran şi au fost dezbătute constructiv de către mai mulţi profesori împreună cu concurenţii tineri.

Chef Remus Tomici - Asociatia Nationala de Gastronomie Timisoara

Echipa României a deschis şi seria de demonstaţii gastronomice tradiţionale cuprinse în programul evenimentului. La demonstraţie au participat toţi membrii delegaţiei române realizând un meniu complet tradiţional românesc pentru 50 de persoane. La degustări au fost invitaţi reprezentanţi din mai multe state: Arabia Saudită, Rusia, Polonia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Grecia, Macedonia, Muntenegru…etc. Meniul a cuprins ciorbă rădăuţeană, prepeliţe umplute, mămăligă cu leurdă şi clătite bănăţene. Preparatele au fost asociate cu vinuri de Cotnari. Dintre toate spectacolele oferite străinilor s-au distins cele ale României, Serbiei, Poloniei şi Macedoniei.   
Chef Gigi Fedeles - Restaurantul Cavalerul Medieval Iasi


Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:


Dr. Iulia Drăguţ 
Preşedintele A.C.E.E.A.
Radu C. Zărnescu (eu)
Coordonatorul delegaţiei, Secretar General A.C.E.E.A.
Gabriela Galben 
Purtător de cuvânt al delegaţiei, Director de Marketing la Hotel Unirea Iaşi
Gigi Fedeleş 
Concurent, Executive Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Bogdan Lupu 
Concurent, Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Mihai Câmpeanu
Concurent, Directorul Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Paul Corban 
Concurent, Executive Chef al Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Remus Tomici 
Concurent,Executive Chef, Asociaţia Naţională de Gastronomie din Timişoara


Taraful din Zagreb care inveselea concurentii la iesire din sala de concurs








Antrenamentele echipei de bucătari a României au fost găzduite de către societatea Complex Hotelier Unirea Iaşi.


Demonstratia echipei noastre , Gastro Show - bucatarie arhaica romanesca


A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerilor: Complex Hotelier Unirea Iaşi, Restaurantul Cavalerul Medieval Iaşi, Asociaţia Naţională de Gastronomie Timişoara, Cotnari S.A. 


Insula Brac din Croatia


Radu C. Zarnescu