Expozitie Zahăr Mărgăritar - Roman 2013

Lansarea expoziţiei de deserturi Zahăr Mărgăritar
Powered by Radu Zărnescu
5 octombrie 2013


Cu ocazia competiţiei Cupa Zahăr Mărgăritar în Bucătăria de Toamnă care s-a desfăşurat la Roman, am decis împreună cu o parte din colegii mei să realizăm pentru partenerul nostru, Zahăr Mărgăritar, cel mai trendy salon de expoziţie pentru deserturi din România. În cadrul expoziţiei am prezentat o gamă largă de deserturi: tradiţionale, tarte cu fructe de toamnă, deserturi de restaurant, torturi pentru evenimente, torturi festive cu tematică şi piese ornamentale din zahăr.
Doamna Gabriela Petrea (C.E.O. Agrana România) în mijlocul invitaţilor din străinătate pregătiţi pentru lansarea salonului Zahăr Mărgăritar: Chef Ceka Arjan (Albania), Master Chef Zoran Stanisavljevic (Croaţia), Preşedintele Guido Debono (Malta), Chef Manolis Stratos (Grecia),  Chef Uros Urosevic (Serbia)

Radu Zărnescu
Dr. Iulia Drăguţ a prezentat delegaţiei internaţionale fiecare exponat în parte. 



Timp de două zile, am încântat privirile tuturor invitaţilor şi publicului spectator cu cele mai
aspectuoase şi delicioase deserturi realizate în România!
La final, Preşedintele Guido Debono ne-a lansat o invitaţie pentru luna noiembrie 2013,
la cea mai mare competiţie din Malta


Piesă decorativă din zahăr realizată de Chef  Şipoş Dorel
După lansare, mii de romaşcani în frunte cu Primarul oraşului Roman, profesorul
Dan Laurenţiu Leoreanu, au vizionat expoziţia timp de 2 zile. Referitor la profesorul Leoreanu, a fost printre puţinii primari din România care s-a implicat fizic de la început şi până la sfârşitul competiţiei în organizarea evenimentului!


Pe al doilea bufet au fost expuse toate produsele Zahăr Mărgăritar. Acest aspect a reflectat munca colegelor mele Maria Ştefan, Liliana Homocea şi Teodora Negoiţă.


Tort festiv cu tematică: "Lady Autumn", piesă realizată de maeştrii de la Restaurant Cavalerul Medieval din Iaşi
"Floare de Mărgăritar pe valurile mării" - Chef Şipoş Dorel




Profesoara Cornelia Toma, sprijinul nostru moral la montarea salonului!


Pentru că Zahăr Mărgăritar a decis că, acest eveniment, Festivalul Toamnei la Roman , să fie un cadou adus comunităţii din Roman, oraşul în care îşi desfăşoară activitatea cea mai importantă fabrică de zahăr, noi am decis că era timpul să oferim zahărului cea mai complexă şi modernă expoziţie cu preparate din zahăr! Prezentarea, design-ul şi preparatele au fost la cel mai înalt nivel - fapt pentru care am mai luat o decizie...vom participa cu această expoziţie la Cupa Mondială în Gastronomie de la Luxembrug în toamna anului 2014!
Chef Şipoş Dorel de la Târgu Mureş realizatorul pieselor decorative din zahăr topit


Gabriela Petrea, delegaţia internaţională, Iulia, Cornelia, eu şi Dodo 


Piesa de rezistenţă a expoziţiei: vioara din zahăr!
Desert de restaurant


Tort pentru evenimente - Restaurant La Castel Iaşi


Printre exponatele de "High Class" au fost prezente şi preparatele tradiţionale româneşti: prăjituri de casă moldoveneşti, cozonaci pentru sărbători, diverse preparate conservate natural (gem, compot, dulceaţă)


Tort pentru evenimente din marţipan - Restaurant La Castel Iaşi
Pe acestă cale vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei care au participat în cadrul expoziţiei: Şipoş Dorel, Dana Buzilă, Cristian Avasiloaiei, Gigi Fedeleş, Niculae Nicolae, Adrian Şipoteanu, Cornel Spitelnicu, Iulian Szasz şi în mod special brand-ului Zahăr Mărgăritar pentru parteneriatul cu organizaţia noastră privind competiţia profesională de la Roman!

Radu Zărnescu